Παλιές & Νέες !!!!





Στις 12 Σεπτέμβρη κόψαμε για πρώτη φορά στην Μελισσοκομική ζωή μας, τις πρώτες παραφυάδες. Από τις 9 αρχικές κυψέλες με την μέθοδο της διαίρεσης βγάλαμε 9 παραφυάδες απο 5 έως 10 πλαίσια. Στις νέες παραφυάδες τοποθετήθηκαν βασίλισσες απο επιλεγμένο βασιλοτρόφο που μας συνέστησε ο φίλος και συνάδελφος Θεόδωρος Πάτσης http://beesfriend.blogspot.com/. Στο σημείο αυτό να πώ οτι εξεπλάγην με τις βασίλισσες!!!! 3-5 πλαίσια γόνο και αυτά μεσα στην πρώτη εβδομάδα, πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Όπως επίσης με εντυπωσίασε και το ποσοστό γύρης το οποίο υπήρχε μέσα στης κυψέλες. Σαφώς παίζει σημαντικό ρόλο το μέρος αλλά πιστευώ οτι το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η βασίλισσα. Επίσης έγινε και ο επιτόπιος έλεγχος απο την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης αφου πρώτα είχαμε πυροσφραγίσει της κυψέλες. Πραγματικά πολύ εξυπηρετική η Κα Παπαγιανοπούλου απο την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, την όποια ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες μας έδωσε.

Μια γενική άποψη του μελισσοκομείου



Σχόλια

  1. Καλή επιτυχία στις παραφυάδες!!!Τα πορτάκια της κυψέλης είναι αλουμινένια???Τα αγόρασες ή είναι πατέντα δική σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Ευθύμιε, δεν είναι πατέντα αγοραστά είναι. Είναι πολύ εύχρηστα ως προς το κλείσιμο το μειονέκτημα είναι οτι έχουν μεγάλο ύψος εισόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τί υλικό είναι?Εγώ έχω αγοραστά από γαλβανιζέ λαμαρίνα αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλά το καλοκαίρι που θερμαίνονται έντονα και ενοχλούν φαντάζομαι τις μελισσούλες!Σκέφτομαι να τα αντικαταστήσω με πλαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Ευθύμιε, οι συγκεκριμένες είναι απο αλουμίνιο και τις χρησιμοποιώ για τις παλιές κυψέλες. Στις καινούργιες έχω πάρει πλαστικές οι οποίες είναι όντως καλύτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις