ΤΑ ΚΥΨΕΛΙΔΙΑ !!!!!!

Μετά απο τόσο καιρό είπα να κάνω το πρώτο πόστ της χρονιάς με κάτι που πάλευα εδώ και 2 μήνες. Τα κυψελίδια !!!! Επειδή όπως έχω ξαναπέι αρκετές φορές δεν είμαι γενικά ευχαριστημένος απο την ποιότητα των κυψελών του εμπορίου και επείδη υπάρχει και η υποδομή αποφάσισα φέτος να κατασκευάσω τις κυψέλες μόνος μου. Σας παραθέτω την πρώτη κατασκευή μας και θα ακολουθήσουν και οι dadant μαζί με τις lansgtroth. Περιμένω σχόλια....




Σχόλια

  1. Όμορφη και δυνατή κατασκευή ,μπράβο μαστροΒασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ΚΠ δεν ειναι και το καλήτερο υλικο που μπορεις να χρησιμοποιήσης εξω . δυστυχός σε 2-3 χρόνια θα φουσκώσει ότι και να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Κώστα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!!! Φίλε Βασίλη το κόντρα πλακέ θαλάσσης υπάρχει σε πολλές ποιότητες. Πιθανόν να μιλάς για το κινέζικο το όποιο όντως σε 2-3 χρόνια έχει προβλήματα. Το συγκεκριμένο κπ είναι της σέλμαν και συγκεκρίμενα η ποιότητα marine η οποία αποτελείται από ΟΚΟΥΜΕ, είναι πιστοποιημένο από τα LLOYDS και χρησιμοποιείται στη ναυπηγική. θεώρω οτι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κανένα πρόβλημα αλλά αυτο εξάλλου θα το δείξει ο χρόνος.

    ΚΠ κινέζικο 30-40 ευρώ το φύλλο
    ΚΠ σέλμαν 70% οκουμέ 80-90 ευρώ το φύλλο
    ΚΠ marine 145 ευρώ το φύλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία κατασκευή φίλε Βασίλη!!!!κ φυσικά η ποιότητα του κπ κάνει πάντα την διαφορά αν κ αν βαφτεί απέξω σωστά αντέχει κ παραπάνω χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή και όμορφη κατασκευή, καλή συνέχεια και με το καλό να αποκτήσουν και κατοίκους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Καθαρή" κατασκευή, τα συγχαρητήριά μου. Το πάχος του ΚΠ δεν θα μπορούσε να είναι λεπτότερο, αφού η χρήση είναι χρονικά μικρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νίκο το ελάχιστο θεωρώ οτι είναι τα 2 cm έτσι ώστε να είναι αναλογική ως προς τις γενικότερες αναλογίες της κυψέλης. Για αυτό και χρησιμοποιήσα 2cm κπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ!!! ΜΠΡΑΒΟ !!!
    ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ??? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΠΟΣΕΣ 5ΝΤΑΡΕΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΦΥΛΛΟ???
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή έχω αρκετό καιρό να φτιάξω δεν θυμάμαι ακριβώς, όμως μπορείς πολύ εύκολα να το βρέις βγάζοντας τα μέτρα ενός κυψελιδιίου και υπολογίζοντας τα βάση ενος φύλλου.Τα συνηθισμένα πάχη στο κόντρα πλακέ είναι: 4, 6, 8, 10, 12, 15, 20 ,25, 30, 40mm και οι συνηθισμένες διαστάσεις των φύλλων είναι: 122 x 244, 122 x 250, 125 x 250 (mm x mm).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις