Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας - Ημερίδα

Μία πάρα πολύ επιτυχημένη ημερίδα έλαβε χώρα το σάββατο 5 Φεβρουαρίου. Ξεκινήσαμε το πρωί μαζί με τον φίλο και συνάδελφο Θεόδωρο Πάτση με προορισμό το Γεωπονικο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φτάσαμε νωρίς γύρω στις 11 και τα πράγματα ήταν σχετικά ήρεμα, τιποτα δεν μαρτυρούσε τι θα επακολουθούσε στην συνέχεια. Όντως η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και η έκπληξη των διοργανωτών ήταν έκδηλη αφενός γιατί το οτι το αμφιθέατρο γέμισε και αφετέρου για το οτι ο κόσμος δεν είχε που να κάτσει με αποτέλεσμα να φέρνουν καρέκλες και πάλι να μην φτάνουν.
Δεν θέλω να πώ πάρα πολλά, παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια για την διοργάνωση και θεωρώ ότι ανάλογες ημερίδες θα πρέπει γίνονται όχι μόνο σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε μικρότερες ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους να μπορουν να συμμετέχουν ειδικά τώρα που οι μετακινήσεις αποτελουν λόγω κρίσης για πολλούς ενα σημαντικό εμπόδιο.

Στο θέμα μας τώρα, μεγάλη εντύπωση μου έκανε ή ανάλυση του μοντέλου των ακραίων όρων στην παραγωγή μελιού απο τον Κο Γκουσιάρη, πραγματικα ένα ωραίο θέμα με μαθηματική προσέγγιση και πολυ καλή ανάλυση (το παράδειγμα καθώς και όλη την ύλη της ημερίδας μπορείτε να την βρείτε εδώ http://www.hssas.gr/index.php?act=viewCat&catId=16). Ιδιαίτερη εντύπωση επίσης μου έκανε και το νέο "αίμα" των επιστημόνων όπως η κα Τανανάκη και ο κος Αλυσσανδράκης. Θεωρώ πώς έχουμε πολλά πράγματα να δούμε στο μέλλον και πως πραγματικά γίνονται σημαντικές έρευνες και στο Αριστοτέλειο αλλα και στο Γεωπονικό Αθηνών και αξίζουν την προσοχή μας. Παρόλα αυτά θέλω να διαφωνήσω ανοιχτά με την απόφαση της ελληνικής επιστημονικής εταιρείας μελισσοκομίας - σηροτροφίας την οποία έκανε γνωστή η Κα Γούναρη σχετικά με την απαγόρευση μαγνητοσκόπησης και αναμετάδοσης της ημερίδας στο ίντερνετ. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο, γιατί να μην μπορούν κάποιοι να έχουν μια είκονα αφου δεν μπορούσαν να είναι εκεί. Δεν είναι προσωπικά δεδομένα και νομίζω πως θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσει αρκετοί, μιας και πρόκειται για μια δημοσιευμένη έρευνα καθηγητών η οποία απλά παρουσιαζόταν. Επιπλέον πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς και όχι ιδιώτες οι οποίοι ερευνούν για όφελος όλων και όχι για μια μειοψηφία που μπόρεσε να παραστεί στην ημερίδα. Εγώ μέτεφερα την άποψη μου για το θέμα στον Κ. Θρασυβούλου και μου έιπε οτι μπορούσα να μαγνητοσκοπήσω μόνο για τον ευατό μου και όχι για δημοσιοποιήση. Πίστευω οτι θα πρέπει στο μέλλον να το σκεφτούν καλύτερα για να μην πώ οτι θα πρέπει να υπάρχουν στον διαδίκτυο και συσκεκριμένα στην ιστοσελίδα τους όλα τα έπομενα βίντεο τέτοιων εκδηλώσεων.

Ο φίλος και συνάδελφος Θ. Πάτσης

Μια άποψη του μπουφέ καφές & φαγητό

Εγώ εδώ μελετάω το υλικό που μας δώθηκε !!




Κος Χαριζάνης - Κα Τανανάκη - Κος Θρασυβούλου

Εδώ διακρίνεται και η Κα Γούναρη


Σχόλια

  1. Πολύ ωραία η παρουσίαση σου...χαίρομαι και συμφωνώ για το θέμα της βιντεοσκόπησης. Ήρθαμε οργανωμένοι με εξοπλισμό να μαγνητοσκοπήσουμε την ημερίδα και η απαγόρευση μας στεναχώρησε πολύ. Έχουμε κανει κι εμείς τα σχόλια μας...

    Επίσης σε ευχαριστώ για το link στη λίστα με τα μελισσοκομικά site!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να υπάρχει αλληλεγγύη φίλε ellinikomeli μεταξύ συναδέλφων με κοινούς στόχους για εμένα είναι δεδομένο, οπότε δεν χρειάζετε να με ευχαριστείς για το link. Είδα και τα σχόλια σας στην ιστοσελίδα και γενικά την παρουσιαση η οποία ήταν επαγγελματική και πρέπει όλοι να μάθουμε να είμαστε επαγγελματίες σε αυτό που κάνουμε είτε το κάνουμε για βιοποριστικούς λόγους είτε απο χόμπυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλη είναι αρκετά αποκαλυπτική η διάθεση πρόθεσης της ΕΕΜΣ στην «ενημέρωση» των μελισσοκόμων. Ασφαλώς και δεν συνάδει η αυταρχική συμπεριφορά της, η οποία εκφράστηκε μέσω της απαγόρευσης μαγνητοσκόπησης και αναμετάδοσης της ημερίδας, με τον σκοπό ιδρύσεως της ΕΕΜΣ. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν οι ιδιοτελείς προσεγγίσεις στο χώρο της μελισσοκομίας να είναι παραλλαγμένες με το πέπλο της ανιδιοτελούς προσφοράς και της «αγάπης» στην μελισσοκομία . Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει από την πλευρά τους, οι μελισσοκόμοι είναι εκείνοι που θα σταματήσουν και αυτό το «παιχνίδι» εις βάρος τους. Δεν θα με αιφνιδίαζε αν δω αύριο να μας πουλάνε την ημερίδα σε DVD. Πρέπει εξάλλου να ενημερωθεί και ο μελισσοκόμος που λόγω απόστασης αδυνατούσε να την παρακολουθήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις