Βασίλης A. Αλιχός - Θανάσης Α. Αλιχός

  • Στα Έλατα !!!

    Τα μελίσσια μας σε υψόμετρο 1220 μέτρα

    Read More
  • Ξενάγηση !!!

    Ξενάγηση 47ο Νηπιαγωγείου στις εγκαταστάσεις μας.

    Read More
  • Το μέλι μας !!!

    Η προσπάθεια παραγωγής των προϊόντων της μέλισσας γίνεται τηρώντας ορθούς κανόνες μελισσοκομικής πρακτικής και αποφεύγοντας οποιαδήποτε επεξεργασία, έτσι ώστε αυτό το οποίο παράγεται να είναι φυσικό και ακατέργαστο.

    Read More

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνια Πολλά - Ευτυχισμένο το 2012

Εύχομαι η νέα χρονιά να μας φέρει ότι η προηγούμενη στέρησε στον καθένα ξεχωριστά αλλά και σαν σύνολο στην χώρα μας. Σίγουρα φεύγει μια πολύ δύσκολη χρονιά και ίσως έρχεται έρχεται μία το ίδιο δύσκολη χρονιά, αλλα ελπίζω πως η καινούργια θα αποτελέσει αφετηρία για αλλάγες και βαθειές τομές απο όλους μας. Θα διεκδηκήσουμε αυτά που μας ανήκουν και θα παλέψουμε να μην χάσουμε την αισιοδοξία και την αξιοπρέπεια μας. 
Εύχομαι σε όλους η νέα χρονιά να γεμίσει αγάπη και χαρά τις καρδιές μας, να μας έχει δυνατούς και υγιείς και να μην σταματήσουμε ποτέ να ονειρευόμαστε.

Χρόνια Πολλά - Ευτυχισμένο το 2012




Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Κινητές Βάσεις Νέα Κατασκευή

Τελικά μετά απο αρκετές δοκιμέw κατέληξα στην κατασκευή της κινητής βάσης, η διαφοροποιήση σε σχέση με τις προηγουμενες που είχα φτιάξει είναι πώς το πηχάκι διαφοροποιήθηκε όπως φαίνεται και στο σχέδιο. Η βάση 1 ήταν η πρώτη κατασκευή, η βάση 2 είναι η νέα κατασκευή είναι σαφώς πιο δύσκολη από άποψη δουλειάς αλλά το πλεονέκτημα της είναι πως το πηχάκι έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο.

Στην πρώτη βάση το πηχάκι απλά τοποθετείται πάνω στην βάση ενώ στην δεύτερη το πηχάκι έχει πατούρα η οποία αγκαλιάζει την βάση.

Η σημερινές δημιουργίες !!

Εδώ φαίνεται το κάτω μέρος της βάσης με της φαλτσογωνιά και το εμποτισμένο πόδι


Το πλαινό της βάσης και η πατούρα που αγκαλιάζει την βάση.

Η επόμενη ανάρτηση θα είναι με την κατασκευή των καπακιών, καθώς και με κινητές βάσεις με κοντραπλακέ.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Τακτοποιήση και Επισκευές Ψυγειού

Είχα γράψει και στην προηγούμενη ανάρτηση για το πρόβλημα το οποίο υπήρχε σχετικά με το κομπρεσέρ. Τελικά βρέθηκε καινούργιο σε πολύ χαμηλό κόστος και δεν θα προχωρήσουμε σε επισκευή του παλαιού (κόστος καινουργιου 215€). Έτσι αφού δώθηκε η παραγγελία για το κομπρεσέρ προχωρήσαμε σε επισκευές του ψυγείου και τοποθέτηση των πλασιών.


Με αφορμή τα παραπάνω περάσαμε ένα επιλέον στρώμα πολυεστέρα στην οροφή του 
ψυγείου για καλύτερη μόνωση και στεγάνωση.

 Εδώ ο αδερφός μου επι το έργο, περνάει το τελευταίο χέρι χρώματος.

Το τελικό αποτέλεσμα.

Ο εσωτερικός χώρος του ψυγείου καθαρίστηκε και βάφτηκε καθώς επισής βάλαμε
μια παλέτα όπου τοποθετήθηκαν τα πλαίσια για να υπάρχει καλύτερη ροή του αέρα.

Σε επόμενη ανάρτηση θα δείτε και την επισκευή του κομπρεσέρ.

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

3ο Φεστιβάλ Μελιού - Λίαν επιεικώς απαράδεκτο

Όταν πρωτοείδα την φράση " 3ο Φεστιβάλ Μελιού ", αναρωτήθηκα γιατί φεστιβάλ και όχι " Έκθεση Μελισσοκομίας " ? Βέβαια κάθε πράγμα για εμένα έχει την εξήγηση του, δυστυχώς δεν έτυχε να βρεθώ στο 1ο και στο 2ο Φεστιβάλ Μελιού για να έχω μέτρο σύγκρισης αλλά θα μεταφέρω αυτά που είδα, καθώς και θα προσπαθήσω να αιτιολογήσω τον τίτλο της ανάρτησης.

Θεωρώ άστοχο να συνδέεται μία έκθεση ή έστω ενα φεστιβάλ (όπως θέλετε πείτε το) μελιού με μία εμποροπανήγυρη. Δεν γίνεται στα π.χ. 50 περίπτερα τα 35 να πουλάνε μέλι, τα 9 γλυκά, 1 τυριά ΝΑΙ τυριά !!!! και τα υπόλοιπα 5 να είναι έμποροι και κατασκευαστές. Κάτι προφανώς δεν πάει καλά, κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν έναν ολόκληρο κλάδο. Δεν είμαι αντίθετος στο να πωλείται μέλι ή συναφή προιόντα και μάλιστα θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνεται ένα φεστιβάλ μελιού στη Αθήνα κάθε χρόνο ώστε να παρουσιάζεται ή νέα σοδεια και η ποιότητα του ελληνικού μελιού όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαικό με την υποστήριξη των ΜΜΕ. Να δίνετε η δυνατότητα σε παραγωγούς να ξεφύγουν απο τα στενά πλαίσια της περιφέρειας τους και να μπορέσουν να κάνουν γνωστό το προιόν τους σε ένα ευρύτερο κοινό, ωστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να μπορούν να επιβιώσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σε συζήτηση με κατασκευαστές μελλισοκομικών ειδών άκουσα ότι ήταν κοινή απόφαση να απέχουν. Οι λόγοι πολλοί και κυρίως οικονομικοί. Εφόσον η διοργανώτρια εταιρεία το ήξερε αυτό για ποιό λόγο δεν ενημέρωσε σχετικά με την αλλάγη του στόχου της Έκθεσης ?

 Παραθέτω τον στόχο του Φεστιβάλ απο την ιστοσελίδα του διοργανωτή

Στόχος της 3ης έκθεσης είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Επιπλέον, θα αποτελέσει ιδανικό τόπο για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών, επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Σαν μελισσοκόμος θεωρώ οτι έχασα τον χρόνο και μπήκα σε έξοδα χωρίς λόγο. Δεν θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί ? Αυτό το μπάχαλο και αυτή η υποβάθμιση αυτού του θεσμού μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει χώρα. 
  1. Προσωπικά ήθελα να δω μηχανήματα, σεμινάρια, φορείς πιστοποιήσης και οτιδήποτε άλλο σχετικο με την μελισσοκομία. 
  2. Θα ήθελα αυτη η έκθεση να απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε μελισσοκόμους
  3. Να διαχωριστει η έννοια φεστιβάλ και έκθεσης 
    • Φεστιβάλ και προώθηση μελιού σε ετήσια βάση
    • Έκθεση μελισσικομίας σε ετήσια η διετή βάση αποκλειστικά και μόνο για μελισσοκόμους.
Δεν ξέρω μπορεί να είμαι υπερβολικός ή αιρετικός στις απόψεις μου αλλά πραγματικά έτσι νιώθω και περιμένω τα σχόλια σας.