Colony Collapse Disorder

Βόρεια Αμερική στα τέλη του 2006, Εμφανίζετε για πρώτη φορά ένα περίεργο φαινόμενο εξαφάνισης μελισσών. Αν και η εξαφάνιση των μελισσών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία του είδους παρόλα αυτά, αυτήν τη φορά γίνετε σε μεγάλους αριθμούς ο όρος διαταραχή κατάρρευσης δίνετε για πρώτη φορά σε μια δραστική άνοδο του αριθμού των εξαφανίσεων των αποικιών των μελισσών στην Βόρεια Αμερική.

Η αιτία ή οι αιτίες του συνδρόμου δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητές, αν και οι αρχές αποδίδουν το πρόβλημα με τους βιοτικούς παράγοντες, όπως η Varroa ακάρεων και εντόμων, καθώς και λοιπών ασθενειών όπως Nosema APIs κτλ. Στο φαινόμενο αυτό προτείνονται και άλλες αιτίες που περιλαμβάνουν την περιβαλλοντική αλλαγή που σχετίζονται με τα φυτοφάρμακα (π.χ. neonicotinoids όπως imidacloprid), την ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου και γενετικώς τροποποιημένων (GM) καλλιεργειών.

To σύνδρομο κατάρρευσης της κυψέλης το διαδέχονται και χώρες της Ευρώπης όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, καθώς και έχουμε αρχικές αναφορές κατάρρευσης που προέρχονται και από την Ελβετία και τη Γερμανία.

Τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει το μόνο που λέγετε είναι πως αν κάποιος δει μια κυψέλη με το παραπάνω σύνδρομο καλό είναι να την απομακρίνει από τα δυνατά μελίσσια.



links

http://www.thedailygreen.com/environmental-news/blogs/bees/colony-collapse-disorder-47102101

http://en.wikipedia.org/wiki/Colony_collapse_disorder

http://animals.howstuffworks.com/insects/colony-collapse-disorder.htm

http://www.hvms.gr/el/general-information/bee-honey/841-ccd-colony-collapse-disorder-progress-report-2009.html


Δείτε και αυτό (αν δεν το έχετε ήδη δει - Silence of the bees)

Silence of the Bees 1 of 6

Silence of the Bees 2 of 6

Silence of the Bees 3 of 6

Silence of the Bees 4 of 6

Silence of the Bees 5 of 6

Silence of the Bees 6 of 6

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις