Κάπου μεταξύ Οκτώβρη και Νοέμβρη πρέπει να γίνει η θεραπεία για Βαρρόα και η μέθοδος που προτείνετε είναι η θυμόλη, το μυρμηκικό οξύ, το οξαλικό οξύ και τα αιθέρια έλαια. Επειδή προβληματίζομαι ιδιαίτερα για όλα τα παραπάνω ψάχνω στο διαδίκτυο για λύσεις. Ο λόγος που με ωθεί για κάτι τέτοιο είναι πώς η φύση έχει την δυνατότητα να αυτοθεραπευέτε τουλάχιστον αυτό φαίνεται από την ύπαρξη της έως τώρα. Η λέξη οξύ σε συνάρτηση με την βιολογική μελισσοκομία θεωρώ πως έρχεται σε αντίθεση και μπορεί να είμαι λάθος αλλά στα αυτιά δεν ηχεί καλά. Όποτε το παραβλέπω σαν θεραπεία και κοιτάω για τα αιθέρια έλαια ώσπου πέφτω σε μία ανάρτηση της Κας Κατερίνα Καρατάσου (Κτηνίατρος επόπτρια μελισσοκομίας ΟΜΣΕ) στο μελισσοκομικό blog του Θεοδόση Κατσαρού (http://kokkini-melissa.blogspot.com/2008/01/blog-post_12.html) που αναφέρει επι λέξη τα εξης : ότι η χρήση του ομιχλοποιητή είτε με σκέτο παραφινέλαιο είτε σε συνδυασμό με χημειοθεραπευτικά ή και αιθέρια έλαια ακόμη είναι επικίνδυνη για τον μελισσοκό
Πολύ καλές φαίνονται. Θα ήθελα όμως να υπάρχει μιά είσοδος που να μπορεί να περιορίζει το άνοιγμα όσο θέλουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης το ύψος του ανοίγματος της εισόδου να είναι 9 χιλ. για να μην μπορεί να μπαίνει μέσα το σερσένι.
Πού βρήκες τέτοια σήτα; Ψάχνω καιρό και δεν την βρίσκω πουθενά :(
Ώχ, δεν κατάλαβα ότι ήταν αγοραστές και τελειωμένες. Νόμιζα ότι ήταν δικές σας κατασκευές που δεν είχαν τελειώσει ακόμα, για αυτό έκανα και τα παραπάνω σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάντως από την Κυψελοτεχνική δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. www.kipselotexniki.gr
Oχι αγοραστές είναι, και απαράδεκτες και να φανταστείς οτι ο συγκεκρμένος κύριος που της αγορασα εχει πάρει δεν ξέρω και εγώ πόσα χρήματα απο εμάς.
ΑπάντησηΔιαγραφή