Ο κηροτήκτης



Ολοκληρώθηκε επιτέλους η κατασκευή του κηροτήκτη και τα αποτελέσματα ειναι πολύ ευχάριστα. Προκειται για έναν ξύλινο κηροτήκτη με διπλό τοίχωμα και στο εσωτερικό του τοιχώματος έχει μπει DOW 5 εκατοστών. Υπάρχει στο εσωτερικό του, βάση επενδεδυμένη με ταινία αλουμινιου όπου πέφτει το κερί και σίτες απο ένα παλιο ψυγείο για να ακουμπούν τα πλαίσια. Ο λόγος που είναι ψηλός σαν κατασκευη, ειναι γιατί στο εσωτερικό του και κάτω απο την βάση που πέφτει το κερί έχουν τοποθετηθεί δοχεία συλλόγης του κεριού. Εδώ να τονίσω οτι μεγάλη ήταν και η συμβολή στην κατασκευή της κόρης μου μόλις 18 μhνών της όποιας και παραθέτω φωτογραφία, άφου ήταν πάντα δίπλα άγρυπνος φρουρός και με καθοδήγουσε ανάλογα.





Σχόλια

  1. Νομίζω ότι εάν είχε επένδυση περιμετρικά από λαμαρίνα, έστω τσίγκο απλό, θα ήταν ακόμα καλύτερος.

    Να σου ζήσει Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έκανε αντανάκλαση τον ήλιο.Να ειναι γερή και τυχερή η βοηθός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί DOW???
    Το DOW όπως και το ξύλο είναι μονωτικά υλικά σωστά???
    Εμείς όμως δεν θέλουμε την υψηλότερη δυνατή αύξηση της θερμοκρασίας?
    Βάφε το τουλάχιστον μαύρο και από μέσα κατά την γνώμη μου.
    Να σου ζήσει η μπουμπούκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μόνωση έγινε για να μπορει το εσωτερικό του κηροτήκτη να διατηρεί την θερμοκρασία. Οι ακτίνες του ηλίου μπαίνουν απο το γυαλι και αντανακλόνται επάνω στα πλαίσια λόγω του ότι το εσωτερικό ειναι βαμμένο λευκο. Απο εκεί και πέρα θέλουμε η θερμόκρασία να αυξάνεται χωρίς μεγάλες απώλειες. Αν το εξωτερικό ήταν απο λαμαρίνα όπως είπε ο Δημήτρης τότε θα είχαμε αντανάκλαση των άκτινων του ηλίου. Αν πάλι το εσωτερικό ήταν μαύρο δεν θα είχαμε αντανάκλαση αλλα απορόφηση των άκτινων του ηλίου, πράγμα που θα καθυστερούσε το λιώσιμο των πλαισίων. Ακόμα είναι σε περαματικό στάδιο καθώς δεν έχω μελετήσει τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται στο εσωτερικό του. Παρολα αυτά ξέρω πως μέσα σε 2 μέρες έλιωσαν 36 πλαίσια που θεωρώ πως είναι καλό αποτέλεσμα. Σιγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι Βασίλη, η λαμαρίνα να είναι εσωτερική επένδυση και όχι εξωτερική.
    Επίσης, εάν ήταν μαύρη λαμαρίνα θα απορροφούσε τον ήλιο αλλά θα ζεσταίνονταν πιο πολύ με αποτέλεσμα να εκπέμπει και πιο πολλή ζέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανάρτησα το σχέδιο του κηροτήκτη για να γίνει πιο κατανοητό. Δημήτρη μπορεί να ισχύει αυτο που λές, αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι ικανοποιημένος με το λιώσιμο των κεριών και έτσι όπως είναι. Θέλω πρώτα να δώ πειραματικά τι αποδίδει (δηλαδή με θερμοκρασία 30C πόσο ανεβαίνει στο εσωτερικό του κηροτήκτη )και μετά να κάνω τροποποιήσεις ακόμα και αυτο που λές με την μαύρη λαμαρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καθε διμιουργια!!!!!!!!!!

    Η κορη να σου ζησει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις