Επιθέσεις μελισσιών σε Κτηνοτρόφους & Τουρίστες

  1. Στην περιοχή της Αγρελιάς, μελισσοκόμος, είχε παρατάξει σε αγροτικό δρόμο τα μελίσσια του και όταν πέρασε το κοπάδι, υπήρξε επίθεση από τις μέλισσες σε ζώα και ανθρώπους.
    Τα τσιμπήματα που δέχτηκαν οι κτηνοτρόφοι πάρα πολλά με αποτέλεσμα να μεταφερθούν εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων για νοσηλεία, ενώ περισσότερα από 20 πρόβατα είναι νεκρά και τα υπόλοιπα περιθάλπονται φαρμακευτικά.
    Να σημειωθεί ότι η οικογένεια, έχει καταστραφεί οικονομικά αφού ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από επιθέσεις μελισσών…
    πηγη trikalanews.gr
  2. Μαζική επίθεση από μέλισσες στην περιοχή του Λαδικού στη Ρόδο δέχθηκαν αρκετοί τουρίστες που βρέθηκαν στην παραλία για να απολαύσουν το μπάνιο τους!

    Το γεγονός, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία, επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι η παρέμβαση ήταν άμεση μετά τα περιστατικά που αναφέρθηκαν και οι κυψέλες με τις μέλισσες απομακρύνθηκαν αφού ειδοποιήθηκε και ο ιδιοκτήτης τους.
    Σημειώνεται ότι τα περιστατικά αυτά, αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους τουρίστες που υπέστησαν τσιμπήματα από τις μέλισσες, στους εκπροσώπους ξενοδοχείων όπου διέμεναν καθώς επίσης και στα τουριστικά τους πρακτορεία.
    Κάποιοι από τους τουρίστες αυτούς μετά (μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα στον 7ο μήνα κύησης) χρειάστηκε να ζητήσουν ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα τσιμπήματα που δέχθηκαν.
    πηγη newsbeast.gr
Φετός Θεωρώ πως έχει παραγίνει το πράγμα ειδικά απο την μεριά των μελισσοκόμων οι οποίοι τοποθετούν ανεξέλεγκτα κυψέλες χωρίς περαιτέρω προειδοποιήση σε ανθρώπους που κατοικούν η ζούν απο τις εν λόγω εκτάσεις. Δεν πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα και πρέπει όλοι να στοχεύσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην εύρυτερη περιοχή της Αχαίας & Αρκαδίας έχω ακούσει πολλά παράπονα για τους μελισσοκόμους αυτου του είδους, οι οποίοι ειναι σίγουρα μειοψηφία και δεν αποτελούν το γενικό σύνολο. Δεν πρέπει να δίνονται αφορμές να παίρνει ο καθένας τον νόμο στα χέρια του (όπως μπατάρισμα κυψελών, δηλήτηριάσεις κτλ.) αν μη τι άλλο μπορουμε να συννενοηθούμε ενήλικες ειμαστε όλοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις