Κατασκευές

Ξεκίνησαν οι κατασκευές, αφού πλέον οι εργασίες στο μελισσοκομείο λιγοστεύουν. Έτσι ετοιμαζόμαστε για την μελισσοκομική χρονιά που θα έρθει. Έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι δύσκολα βρίσκεις ποιοτική και φτηνή κυψέλη, αυτό δεν αποτελεί μομφή για τους κατασκευαστές κυψελών αλλά έναυσμα για έρευνα αγοράς και για όσους τα καταφέρνουν ακόμα και κατασκευή. Προσωπικά πέρυσι ξόδεψα αρκετά χρήματα για αγορά κυψελών και η δυσαρέστηση μου ήταν μεγάλη, παρόλο που δοκίμασα αρκετούς κατασκευαστές είτε θα ήταν υπερτιμημένες είτε πολύ κακή κατασκευή. Έτσι και με δεδομένο ότι πλέον ασχολούμαι επαγγελματικά με την μελισσοκομία θεώρησα απαραίτητο να ενσωματώσω και την κατασκευή κυψελών μέσα σε όλες τις άλλες δουλειές που έχει ο μελισσοκόμος. Μαζί με τα παραπάνω στόχος είναι να τροποποιήσω στο μέτρο που βολεύει εμένα και την δουλειά που κάνω τις κυψέλες, δηλαδή να είναι όλες ακριβώς ίδια διάσταση και να μην υπάρχει απόκλιση από όροφο σε όροφο. Επιπλέον διαλέγω την ποιότητα των ξύλων και δεν φτιάχνω ποιο οικονομικές κυψέλες, απλά πιο γερές, πιο ποιοτικές και με μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο, παραθέτω κάποιες φωτογραφίες με την κατασκευή των κινητών βάσεων καθώς και μιας κυψέλης (στις βάσεις δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα τα πηχάκια που θα στηρίζεται ο όροφος).










Σχόλια

  1. Για σου βασιλη στους πατους γιατι δεν βαζεις κ.π θαλασσης? Στο καπακι τι ξυλο βαζεις? πιστευω πως ειναι καλυτερο που βαζεις ξυλο . εγω εβαζα κ.π για καλυτερο αλλα τελικα κραταγε λιγοτερα χρονια. σκευρωνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια!!!!!

    Βασιλη γραψε μας για τα ξυλα,απο που,τι...????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. New prodacts appearance perfect,I wish nice development in future time with new materials.Regards.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη που δεν απάντησα σύντομα, έμπλεξα θα καταλάβετε στο επόμενο πόστ. Λοιπόν Χριστόφορε κ.π δεν χρησιμοποιώ για του λόγους που ανέφερες το έχω δοκιμάσει και στο παρελθόν και δεν ενδεικνύεται για κυψέλη. Τα ξύλα που χρησιμοποιώ είναι έλατο και πεύκο θεωρώ πώς έχουν μεγαλύτερη αντοχή από το κ.π. Βαγγέλη σε ευχαριστώ φίλε. Τα αγόρασα από προμηθευτή που παίρνω ξύλα και για το εργοστάσιο. Το θέμα είναι οτι παρόλο που θεωρητικά ήταν πλανισμένα και είχαν μπεί και σε ξηραντήριο είχαν υγρασία και σκέβρωσαν με αποτέλεσμα να θέλουν πάλι πλάνισμα και ξεχόνδρισμα. Κατέληξα οτι αυτού του τύπου τα ξύλα (πεύκο - έλατο σανίδα πλάτους 25 εκ. με πάχος 2 εκ. και μήκος 4 μ.) είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται για βάσεις και καπάκια. Στους ορόφους αν παρατηρήσεις στην φωτογραφία χρησιμοποιώ σύνθετο πάχους 1,8 εκ. βρήκα και μια άλλη παρτίδα πάχους 2 εκ. την οποία θα δοκιμάσω σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. İlhami Uyar i would like to thank you for your comment, be patient and soon you are going to see new hives.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις