Διπλοκυψελίδιο Standard & Dadant

Από καιρό λέω οτι θέλω να φτιάξω κυψέλες dadant. Ο λόγος που χάθηκα είναι γιατί έχει πάρει φωτιά η σέγα και το δράπανο, έτσι έβαλα μπροστά την κατασκευή του διπλοκυψελιδίου και παράλληλα και ενώς dadant για δοκιμή. Φέτος πρώτα ο θεός λέω να χρησιμοποιήσω 15-20 dadant και να δω τα αποτελεσματά τους σε σχέση με την κλασική κυψέλη. Αποφάσισα σε διπλό και οχι τριπλό κυψελίδιο μιας και θεώρω οτι εμένα με βολευέι καλύτερα βέβαια αυτό θα αποδειχτεί στην πράξη. Σας παρουσιάζω λοιπόν τις νέες μου κατασκευές και περιμένω σχόλια και προτάσεις για τυχόν βελτιώσεις.

Ενσωμάτωσα και τροφοδότες απλά δεν έχω βάλει ακόμα τις σίτες.


Φαίνεται ξεκάθαρα η σημαντική διαφορά ύψους της dadant σε σχέση με την ευρωπαική κυψέλη.

Εδώ φαινεται η διαφορά ύψους των πλαισίων.

Ιδιοκατασκευή πλαισίου dadant απλά για να βγάλω τα πρώτα δείγματα.


Σχόλια

 1. Άψογα!
  Θα τα θαυμάσω από κοντά ,μάλλον από Δευτέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ωραία και προσεγμένη δουλειά! το κακό είναι όμως τα διαφορετικά πλαίσια και είναι κάποιο πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσεις στην πορεία... καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Γιώργο καλώς ήρθες στην μελισσόπαρεα μας και καλή αρχή στο ιστολόγιο σου. Έχεις δίκιο εν μέρη όμως, στις dadant προστίθεται όροφος ευρωπαικός και τρυγάς αυτόν και μόνο τον όροφο. Το πλεονέκτημα τους είναι πως αυξάνουν τον χώρο της βασίλισσας στην γονοφωλιά κατα 33% με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να ανέβει στον πάνω όροφο και να γεννήσει. Βέβαια όλα αυτα θεωρία είναι ο χρόνος θα δείξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βασίλη πολύ καλή δουλειά , υγειά στα χέρια σου. Απο καιρό θέλω να φτιάξω κι εγώ κυψέλες dadant κι όλο δεν προλαβαίνω , πιστεύω πως αξίζει ο κόπος και να δοκιμάσεις , περιμένω να διαβάσω τις εντυπώσεις σου. Καλή επιτυχία .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κώστα σε ευχαρίστω !! στείλε μου κάποια στιγμή το κινητό σου στο email μου να μιλήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγχαρητηρια!!!!!!

  Διαφωνω στα παρακατω,οτι θα κανεις δοκιμές.....σε σεμηνάριο φίλος επιστήμονας στο Μιλάνο όταν ρωτησε πως αντιμετωπίζουν το ψύχος και την αναπτυξη των μελισσιών την άνοιξη,αναφέροντας τους ότι οι μελισσοκόμοι στην Β.Ελλάδα πηγαίνουν τα μελίσσια στην Καλαμάτα.........γέλαγαν.......

  διαφωνω με τον φίλο και συμφωνω με την απάντηση σου οτι απο την γονοφωλια ΔΕΝ πέρνουμε μέλια......

  ρίξε και μια ματια στον Θεοδόση της φωτο του Καναδου συμπατριώτη μας......3 μήνες μεσα στο χιονι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κατασκευές

Τροφοδότης Αριστέας

Αποθήκευση Πλαισίων