Σχετικά με τις επιδοτήσεις για τους Νέους Αγρότες.

 
Επειδή ακούω και βλέπω πολλούς να περιμένουν επιδότηση ανάλογη με του 2009 σχετικά με την επιδότηση του μέτρου 112 Εγκατάστασης νέων Γεωργών θα ήθελα να αναφέρω μερικά πράγματα. Μετά από αρκετές τηλεφωνικές συζητήσεις με γραφεία που αναλαμβάνουν την σύνταξη φακέλου για τέτοιου τύπου επιδοτήσεις, με προβλημάτισε το γεγονός πως πολλά γραφεία σου στέλνουν αιτήσεις ζητώντας χρήματα με την δικαιολογία πως πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι αντίστοιχο μέσα  στο 2012. Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι έτσι και πολύ φοβάμαι πώς έχουμε να κάνουμε με επιτήδειους που ψάχνουν για ανυποψίαστα θύματα με σκοπό όπως πάντα την οικονομική εκμετάλλευση, κάτι ανάλογο που γίνετε τώρα τελευταία και με τα μελισσοκομικά σεμινάρια.
Σύμφωνα λοιπόν με ερώτηση που έγινε στην βουλή από τους παρακάτω βουλευτές για άμεση επιδότηση νέων αγροτών.

Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή δήλωσε τα εξής.

Στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατή μια 2η προκήρυξη του μέτρου «Εγκατάσταση νέων γεωργών» τόσο λόγω έλλειψης πιστώσεων, όσο και λόγω του ότι η επόμενη Προγραμματική Περίοδος ξεκινά το 2014

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη η συνολική δημόσια δαπάνη του μέτρου 112 ανέρχεται σε 185 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αρκούν για να καλύψουν ανειλημμένες υποχρεώσεις της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου και τις πληρωμές της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου μέχρι το 2015.

πηγή Αγρότυπος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις