ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΗ: Περισσότεροι νέοι για… ελιές φέτος!

Προς την αγροτική εργασία έχουν στραφεί την τελευταία τριετία 38.000 άνθρωποι, κυρίως νέοι, τη στιγμή που η ανεργία στην Ελλάδα ...χτυπάει κόκκινο και η επιστροφή στην ανάπτυξη προβάλλει πλέον ως ο βασικός στόχος για να ανακάμψει η χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλαπλάσιοι συγκριτικά με τα πρηγούμενα χρόνια ήταν οι νέοι της Μεσσηνίας που στράφηκαν στην ελαιοσυγκομιδή, αναζητώντας λύση στο οικονομικό τους πρόβλημα. Οι ιδιώτες νεαρής ηλικίας ήταν μπροστάρηδες στις αγροτικές εργασίες, επιβεβαιώνοντας την τάση που υπάρχει για επιστροφή στην καλλιέργεια της γης. 

Πηγή www.dete.gr
Από τις εργασίες στο κτήμα μας
 

Παρόλα τα δεινά που έχει αυτή η κρίση, μας έδωσε την δυνατότητα να αξιολογούμε καλύτερα θέματα τα οποία μας αφορούν. Μέχρι πρότινος κανείς ή για να είμαι ακριβοδίκαιος, ελάχιστοι από τους νέους, βοηθούσαν τις οικογένειες τους στις αγροτικές εργασίες. Αυτό έδωσε την δυνατότητα σε ξένους από τις βαλκανικές χώρες να έρχονται για 30-60 μέρες την περίοδο συγκομιδής της ελιάς και να βγάζουν πολύ καλά μεροκάματα από 35-70€. Επιπλέον έφτασαν στο σημείο να δουλεύουν ακόμα και με τον όρο μισακές με ποσοστά μέχρι και 65% (συν τα ξύλα τα οποία καρπώνονταν). Φαίνεται λοιπόν πώς έφτασε η ώρα που η νεολαία μας άρχισε να βλέπει πώς μέσα ακόμα και από απλές εργασίες υπάρχει κέρδος. Δεν σημαίνει απαραίτητα χρήμα το οποίο μπαίνει στην τσέπη, μπορεί πολύ απλά να σημαίνει χρήμα το οποίο κερδίζουμε με την εμπλοκή μας σε αγροτικές εργασίες. Η κρίση εκτός από το ότι μας γονάτισε οικονομικά, ηθικά  και ψυχικά μας έδωσε και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Να ζυγίσουμε καλύτερα το ποιοι είμαστε και το τι μπορούμε να καταφέρουμε.



Η αδερφός μου επι το έργο



Η μεγάλη ή κόρη μου με τον αδερφό μου καθοδόν για το ελαιοτριβείο

Σχόλια

  1. Γειά σου Βασίλη και υγειά στα χέρια σας.

    Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου και να σε χαίρονται κι αυτά.

    Αναπόφευκτο είναι να γυρίσουμε όλοι στην Γεωργία , όσο νωρίτερα το καταλάβουμε και οργανωθούμε ΣΩΣΤΑ , τόσο το καλύτερο για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις