ΗΠΑ: Task Force για... μέλισσες

 
Ο Λευκός Οίκος συγκρότησε μία ειδική ομάδα επιστημόνων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μείωση του αριθμού των μελισσών.

Επικεφαλής της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο είναι η αρμόδια περιβαλλοντική αρχή των ΗΠΑ (ΕΠΑ) και το τμήμα γεωργίας. Στη διάθεση τους θα έχουν 8 εκατ. δολάρια προκειμένου να φτιάξουν νέα καταφύγια για μέλισσες.

Ο πληθυσμός των μελισσών μειώθηκε κατά 23% τον περασμένο χειμώνα και για το γεγονός αυτό ενοχοποιείται η απώλεια γενετικής ποικιλότητας, η έκθεση σε ορισμένα φυτοφάρμακα.

Επιπλέον υπεύθυνα για το φαινόμενο φαίνεται ότι είναι και η απώλεια χλωρίδας και πανίδας, η ανεπαρκής διατροφή των μελισσών, οι μολύνσεις. Επίσης υπήρξε μία αύξηση των περιστατικών με την ονομασία διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD), δηλαδή μία κατάσταση όπου υπάρχει ταχεία, απροσδόκητη και καταστροφική απώλεια των μελισσών σε μία κυψέλη.

Το πρόβλημα είναι ότι το ¼ των τροφίμων που καταναλώνουν οι Αμερικανοί, όπως μήλα, καρότα και αβοκάντο, προέρχονται από την επικονίαση και επομένως οι μέλισσες είναι απαραίτητες.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι μέλισσες προσθέτουν περισσότερα από 15 δισ. δολάρια στην αξία των αμερικανικών γεωργικών καλλιεργειών.  

Πηγή Real

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις