Αγρότες υπό εξόντωση.....



Το σχέδιο της κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό έχει πυροδοτήσει ένα μπαράζ αντιδράσεων στην κοινωνία. Ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και αγρότες βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αντίθεσή τους στα όσα σχεδιάζει να περάσει η κυβέρνηση.

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν για τις 20 Ιανουαρίου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που πρόσκεινται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να «μείνουν στα μπλόκα για όσο χρόνο χρειαστεί». Απευθύνοντας κάλεσμα και στις άλλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο για μαζικές κινητοποιήσεις, στο σύνολό του οι ομιλητές σημείωσαν «δεν υπάρχει περιθώριο για μοναχικούς διαβάτες, ούτε και έχουμε πλέον την πολυτέλεια της διάσπασης».

Αρκετά καθίσαμε στους καναπέδες μας, αρκετά αποβλακωθήκαμε στις τηλεοράσεις μας και αρκετά πνιγήκαμε στο "τι με νοιάζει εμένα;" και τον "ωχαδελφισμό" μας!! 

Εμείς οι μελισσοκόμοι τι θα κάνουμε ? Η ΟΜΣΕ, οι σύλλογοι, οι συνεταιρισμοί και οι άλλοι φορείς ? 

Θα πρέπει επιτέλους να δοθεί μια απάντηση σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. 

  1. Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και προκαταβολή 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς.
  2. Μείωση των επιδοτήσεων μέχρι 60% ως το 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή.
  3. Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  4. Κατάργηση της επιστροφής φόρου για το αγροτικό  πετρέλαιο και αύξηση στην τιμή του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος.
  5. ΕΝΦΙΑ για σπίτια , αποθήκες , στάβλους, και χωράφια.
  6. Τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού εισοδήματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές.
Θα πρέπει να ενωθούμε όλοι οι κλάδοι κάτω από ένα κοινό αγώνα και στόχο. Μας οδηγούν σε αφανισμό. Οι αλλαγές στη φορολόγηση και στο Ασφαλιστικό θα έχουν ως συνέπεια να εξοντωθούν οι μικροί και μικρομεσαίοι αγρότες και η παραγωγή να πάει στα χέρια των λίγων. Είναι το τελευταίο και οριστικό χτύπημα όχι μόνο για τους αγρότες αλλά και με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την οικονομία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν έχω καμία κομματική απόχρωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις