Βιοπαρακολούθηση !!!


Στα Γερμανικά Αεροδρόμια οι Μέλισσες ειναι τα καναρίνια!!!!

Σύμφωνα με μια ιστορία από την Tanya Mohn στην εφημερίδα New York Times, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και σε επτά άλλα αεροδρόμια της Γερμανίας χρησιμοποιούν τις μέλισσες ως «biodetectives." Ενδείξεις για την ποιότητα του αέρα γύρω από κάθε αερολιμένα εμφανίζονται στο μέλι.
Η πρώτη παρτίδα της συγκομιδής μελιού φέτος από περίπου 200.000 μέλισσες υποβλήθηκε στις αρχές Ιουνίου σε έρευνα και ανέφερε ότι οι τοξίνες ήταν πολύ κάτω από τα επίσημα όρια.

Αυτά είναι καλά νέα, φυσικά, αλλά εδώ είναι το αγαπημένο μέρος της ιστορίας:

Οι μελισσοκόμοι από τον τοπικό σύλλογο φροντίζουν τις μέλισσες, το μέλι το όποιο συσκευαζεται με την ονομασία “Düsseldorf Natural,” δίνεται ως δώρο.

Το άρθρο περιγράφει το είδος των ουσιών στο μέλι, το οποίο εξετάστηκε για υδρογονάνθρακες και τα βαρέα μέταλλα και προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα και την αξιοπιστία της βιοπαρακολούθησης καθώς και την χρήση ζωντανών οργανισμών για τον ρόλο που παίζει το περιβάλλον στην υγεία:

Εκτίμηση του Jamie Ellis καθηγητή της εντομολογίας και εφαρμογών στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο Gainesville, είναι πως με τη χρησιμοποίηση των μελισσών ως «επίγειων βιοδεικτών" ειναι δυνατόν να έχουμε σημαντικές πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα. Ηδη υπάρχουν παρόμοιες εργασίες με έντομα για τη μέτρηση της ποιότητας των υδάτων τα οποία από καιρό έχουν δώσει αποτελέσματα με μεγάλη επιτυχία.

Σαφώς η παραπάνω μελέτη είναι πολύ νέα για να δώσει σαφείς απαντήσεις και δεν ξέρω κατα πόσο οι έλεγχοι οι οποίοι γίνονται πόσο αξιόπιστοι είναι. Παρόλα αυτά είναι ένα μεγάλο βήμα για την καταγραφή στοιχείων και ελπίζω οτι στο μέλλον θα έχουμε αρκετές απαντήσεις και για το CCD αλλά και για άλλες ασθένειες των μελλισών αλλά και των ανθρώπων.

πηγή http://www.nytimes.com/2010/06/29/business/29airports.html?src=busln

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις