Βάσεις Κυψελών

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η κατασκευή των βάσεων για τις κυψέλες. Οι βάσεις αυτές αποτέλουν αντιγραφή των βάσεων για τις κυψέλες Dadant, και θεωρώ οτι πρόκειται για μία καλή λυση μιας και ενσωματώνουν σανίδα πτήσης. Η κατασκευή τους έγινε απο τον πατέρα μου και τον θείο μου αφού εμείς λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε και πολύ. Εδώ να προσθέσω ότι απο εδώ και στο εξής θα ξεκινήσουμε και την δοκιμαστική κατασκευή κυψελων ευρωπαικών αλλα και dadant για δική μας χρήση καθώς υπάρχει η υποδομή (ή οικογενειακή ξυλουργική επιχείρηση) για να γίνει κάτι τέτοιο. Το όλο εγχείρημα γίνετε όχι για οικονομικούς λόγους αφου η κατασκευή τους σαφώς στοιχίζει παραπάνω απο οτι οι συμβατικές του εμπορίου, αλλά για να υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις αλλά και ποιότητα. Τέλος ένας άλλος λόγος που μας ώθησε στην κατασκευή είναι και η δυσκολία να βρούμε κυψέλες Dadant. Δείτε το αποτέλεσμα και θα ήθελα τα σχόλια σας, συγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτογραφιών αλλά η ώρα ηταν 12 το βράδι και παραπάτουσα συν του ότι είναι και απο κινητό.

Το τελικό αποτέλεσμα


Ο πάτερας μου με τον θείο μου

Ο θείος μου επι το έργο


Σχόλια

  1. 1. Γιατί Dadant?
    2. Αυτή η σανίδα που κατεβαίνει μέχρι το έδαφος επιτρέπει στις μέλισσες που βρίσκονται στο έδαφος να μπαίνουν μέσα ευκολότερα. Αλλά στο έδαφος βρίσκονται και οι άρρωστες οι οποίες με την ίσια σανίδα πτήσης δεν θα κατάφερναν να μπουν μέσα και να αυξήσουν τα ποσοστά μόλυνσης της κυψέλης ... Τώρα όμως θα μπορούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα καταρχήν, η dadant θα κατασκευαστει για δοκιμαστικούς λόγους. Τώρα όσον αφορά την σανίδα πτήσης στις συγκεκριμένες βάσεις δεν υπάρχει το πρόβλημα που αναφέρεις, το να μπούν δηλαδή οι άρρωστες μέλισσες μιάς και έχει διαφορά απο το έδαφος δεν ακουμπά δηλαδή. Ο λόγος κατασκευής της είναι αφενός να επεκτείνει την σανίδα πτήσης ουτοσώστε οι μέλισσες να έχουν καλύτερο πάτημα οταν είναι φορτωμένες και αφετέρου να έχουν ένα ύψος απο το έδαφος ειδικά τώρα τον χειμώνα που μπαίνουν πολυ ευκολα νερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. IxNiLaTiS στην 3 φωτογραφία θα δείς οτι οι βάσεις αυτές κόβονται μπροστά για να έχουν διαφορά με το έδαφος 10-12 εκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις