Αποθήκευση Πλαισίων
Μεγάλο θέμα για το οποίο οι απόψεις διίστανται. Το σίγουρο είναι ότι η καταπολέμηση του κηρόσκωρου βιολογικά γίνεται με την αποθήκευση των άδειων κηρήθρων σε ψυχρά μέρη σε θερμοκρασίες μικρότερες των 10οC ή σε συνθήκες ψύξης (ψυγεία οικιακά ή επαγγελματικά). Επειδή πρόσφατα βρέθηκα με αρκετούς μελισσοκόμους ήταν ελάχιστοι αυτοί που είχαν στη διάθεση τους κάποιο ψυγείο για αποθήκευση. Οι περισσότεροι μιλούσαν για θειάφι πράγμα το οποίο με προβλημάτισε !!! Δεν ξέρω το κατά πόσο είναι βιολογικό και αν αφήνει υπολείμματα στο κερί, δεδομένου ότι η εφαρμογή του γίνεται με τρόπους οι οποίοι δείχνουν οτι μάλλον αφήνουν υπολείμματα (μέθοδος υποκαπνισμού). Από οτι θυμάμαι από την χημεία στο λύκειο το διοξείδιο του θείου (SO2) είναι βαρύτερο του αέρα και λογικά θα πρέπει τα σωματίδια να κάθονται επάνω στα πλαίσια. Θυμάμαι επίσης όταν καίγαμε με τον πατέρα μου θειάφι για τα φίδια πόσο αποπνιχτική ήταν η ατμόσφαιρα αλλά και το ότι μας είχαν τονίσει να αποφεύγουμε την εισπνοή του γιατί προκαλεί μεγάλη ζημιά στον αναπνευστικό.
Θα ήθελα την άποψη σας για το συγκεκριμένο θέμα. Όσον αφορά την δικιά μου άποψη πιστεύω ότι η λύση της ψύξης-κατάψυξης είναι μονόδρομος και πορεύομαι προς αυτή την κατεύθυνση.
Βασίλη νομίζω οτι ειναι το καλύτερο η ψύξη.Εγω εχω εναν οικιακο καταψυκτη χωράει αρκετα πλαισια και μετα απο κανα δυο μέρες τα αποθυκευω σε πατωματα τα οποια τα εχω περάσει απο φλογιστρο.Στην κάθε ντανα 5-6 πατωματων στο κάτω και στο επάνω το τελευταιο με συραπτικο καρφωνω ψιλή σιτα για να κυκλοφορει ο αερας
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι αυτό κάνω και εγώ, το θέμα είναι ότι έχω αρκετά πλαίσια με γύρη (πράγμα που με φοβίζει, ακόμα και με σήτα). Τα βάζω σε ορόφους και βάζω σήτα. Όταν έχεις λίγα κεριά βολεύει ο καταψύκτης, το θέμα είναι όταν αρχίζεις και έχεις πολλά κεριά τι γίνεται ? Για παράδειγμα έχω περίπου 1000 κεριά και του χρόνου πρώτα ο θεός θα είναι περισσότερα τι κάνεις ? Η παραπάνω διαδικασία είναι χρονοβόρα δεσμεύεις το καταψύκτη και αυτά που μένουν έξω ρισκάρεις να τα πιάσει ο κηρόσκωρος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω παρει τρια ψιγεια παγωτων (καταψιξη) και τρια μεγαλα σαν αυτα που εχουν οι χασαπηδες στα κρεοπωλεια (σαν δωματια)...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι οτι μου χριαζονται ολα, αλλα τα βρηκα τζαμπα....εκτος απο ενα 12 κυβικα m που το πληρωσα 250 ευρω..
Αν επιμεινεις λιγο στο ψαξιμο...θα βρεις σιγουρα ....εστω και σχεδον τζαμπα...
Ειναι η ποιο σιγουρη και καθαρη λυση..
Και εγώ καταψύκτη χρησιμοποιώ, αλλά θα πειραματιστώ με το φώς. Έμαθα ότι οι κηρόσκορος για δεν μπορεί να ολοκληρώσει τον κύκλο του αν βρίσκετε σε περιβάλλον φωτεινό που αερίζεται. Δηλαδή αν φτιάξουμε μιά κατασκευή που να μπαίνουν οι κηρήθρες, να αερίζονται και να τις βλέπει το φως του ήλιου, έχουμε πολεμήσει βιολογικά τον κηρόσκορο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε, ισχύει αυτό που λές με το φώς όμως μια κατασκευή τέτοιου τύπου είναι αρκετά δύσκολη δεδομένου ότι θές φώς και απο τις 2 μεριές του πλαίσιου και φυσικα μειονεκτεί στον περιορισμένο χώρο τον οποίο θα έχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΨΥΓΕΙΟ ΜΗΚΟΥΣ 8 ΜΕΤΡΩΝ, ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΗΘΡΕΣ ΜΕΣΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΗΡΟΣΚΩΡΟ, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ, 4.000 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΞΕΝΙΑΣΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή