Το νέο μας απόκτημα !!!!

Θυμάστε που έλεγα για την αποθήκευση των πλαισίων σε προηγούμενη ανάρτηση ? Τελικά το πρόβλημα λύθηκε, καταφέραμε να βρούμε μία μεταχειρισμένη κόφα ψυγείο η οποία θα χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη κόφα το ψυκτικό μηχάνημα δεν δουλεύει, μιας και το κομπρεσέρ έχει ένα σπάσιμο στο σώμα και δεν μπορεί να διοχετεύσει το φρέον στον αεροψυκτήρα. Θα δούμε όμως τι θα κάνουμε όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Προχωρήσαμε στην αγορά μιας και η τιμή της ήταν αρκετά δελεαστική και δεδομένου ότι για να ντύσουμε ένα χώρο 10 με 12 τετραγωνικά με πάνελ το κόστος ανέρχεται σε 2800-3000 ευρώ συν φπα. 




Η κατάσταση της είναι πάρα πολύ καλή και ο χώρος υπεραρκετός για τα πρώτα μας βήματα (διαστάσεις 5 Χ 2,5 Χ 2,5 μέτρα). Το θετικό που έχουν τέτοιες λύσεις είναι ότι αφενός δεν χρειάζονται οικοδομική άδεια όποτε μπορούν τοποθετηθούν οπουδήποτε και αφετέρου ότι δεν δεσμεύεις χώρους του μελισσοκομείου για να φτιάξεις ένα σταθερό ψυγείο. Θα ακολουθήσει και επόμενη ανάρτηση με εσωτερικές φωτογραφίες και με την πορεία της επισκευής του ψυκτικού μηχανήματος.

Σχόλια

  1. Καλημέρα. Άκουσα ότι τα πλαισια πρίν τα βάλουμε στην καταψυξη χρειάζονται πρώτα συσκευασια σε ναυλον. Αυτό για να μήν απορροφούν υγρασία γιατι αλλιώς αναπτυσονται μύκητες!
    σε μαγαζιά με αγροτικα προιοντα υπάρχουν σακουλες από χοντρό ναυλον που χωράνε μεσα 3 πατωματα. Ψαξτό! Καλορίζικο το ψυγείο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά φίλε σε ευχαριστώ, για τις σακούλες που λες δεν το ξέρω, αλλά θα το ψάξω και θα σου πω. Πάντως φίλος και συνάδελφος μελισσοκόμος που έχει γύρω στα 4500 πλαίσια κάθε χρόνο για αποθήκευση τα βάζει ελεύθερα (χωρίς ορόφους) σε παλέτες και ποτέ δεν είχε πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλη,έχω την εντύπωση ότι το ψυκτικό μηχάνημα είναι ακριβότερο από την κόφα!
    Όσο για τη συντήρηση των πλαισίων,αρκεί ένα 48ωρο στους μείον 15-20. Κατόπιν κλείσε το μηχάνημα και άνοιξε τον αερισμό (αν έχει, με σίτα).
    Καλές δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μόνο 550; φαντάζομαι ότι θα χριαστει τσιμεντο η μια βαση για να κατσει επάνω και θα είχε κοστοϛ και η μεταφορα με το γερανό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θανάση όχι το βρήκα καινούργιο το μηχάνημα στην Πολωνία 289€, αλλά επειδή υπάρχει φίλος ψυκτικός θα προσπαθήσουμε να το επιδιορθώσουμε με μικρό κόστος εάν δεν επιδιορθώνεται ο φίλος έχει ένα παρόμοιο που μάλλον ταιριάζει οπότε θα δούμε. Φίλε ανώνυμε όντως η βάση έχει ήδη φτιαχτεί από τσιμέντο όσο για το γερανό ναι υπήρχε και εκεί κόστος 100 ευρώ. Πάντως για να φτιάξεις ένα σταθερό ψυγείο αντίστοιχου μεγέθους τα χρήματα είναι από 6000 ευρώ και πάνω, οπότε θεωρώ ότι και πάλι είναι πολύ καλή τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασιλη καλοριζικο το εργαλειο..
    Απο οτι ξερω απο φιλο κρεοπωλη (χονδρεμπορα)τα μηχανιματα αυτα ειναι πανακριβα γιατι ειναι σχεδιασμενα για πολυ γρηγορη καταψιξη...
    Αν το βρησκεις 289 ευρω ειναι πολυ καλη τιμη..
    Αν ΟΧΙ.....και με απλα μοτερ, αυτα του κλειστου τυπου μπορεις να κανεις δουλεια εστω και αν βαλεις 2 η" 3 μοτερ αρκει το εσωτερικο στοιχειο να ειναι λιγο μεγαλουτσικο...
    Ζητα απο τον ψικτικο να στα ριθμισει μονο με τον πρεσοστατη η" καταργισε τους και ελεγξετα μονο με ηλεκτρικο θερμομετρο (ηλεκτρονικο θερμοστατη)...
    Ενας πατεντιαρης ψικτικος μου ειπε οτι και μοτερ απο αιρκοντισιον μπορει να κανει δουλεια.....
    Ενα ακομη που πρεπει να εχεις κατα νου ειναι οτι αν ο θαλαμος δεν ειναι απο αυτους που στα τοιχωματα εχουν μονωση πολυουρεθανης οταν θα κλεινεις τα η" το μοτερ ειδικα τις ζεστες μερες θα γινετε φουρνος......προβλεψε για σκιαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. granazi φίλε το έχεις πιάσει το θέμα !!! Ο θάλαμος είναι όντως από πολυουρεθάνη, προέρχεται από κρεοπώλη και με δυσκολία τον κατάφερα να μου τον δώσει και ειδικά σε αυτή την τιμή. Τώρα όσο για την σκίαση είναι μέσα στους επόμενους στόχους άσχετα αν ο θάλαμος είναι καλός το καλοκαίρι θα κάνει διαφορά. Το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελείται από ένα ντίζελ κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και ένα κομπρέσορα και εμένα μου είπαν στην αρχή οτι είναι ακριβός. Μετά από έρευνα όμως διαπίστωσα ότι βρίσκεις και ακόμα πιο φτηνές λύσεις πχ http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=york+compressor. Οπότε είμαστε οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βασιλη...... η αγαπη της μελισσας μας κανει πολλες φορες να εχουμε τηλεπαθητικη επικοινωνια..
    Περιμενω νεα αναρτιση......καλη δουλεια φιλε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βασίλη σου εύχομαι να είναι καλορίζικος ο θάλαμος. Είναι και για μένα πρωταρχικός μου στόχος και ψάχνω από καιρό, αλλά ζητάνε διάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταύρο σε ευχαριστώ, ψάξε καλά γιατί όντως ισχύει αυτό που λες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρεις λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΨΥΓΕΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΥΓΡΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το συγκεκριμένο δεν έχει πρόβλημα υγρασίας μιας και έχει ενσωματωμένο αφυγραντήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις