3ο Φεστιβάλ Μελιού - Λίαν επιεικώς απαράδεκτο

Όταν πρωτοείδα την φράση " 3ο Φεστιβάλ Μελιού ", αναρωτήθηκα γιατί φεστιβάλ και όχι " Έκθεση Μελισσοκομίας " ? Βέβαια κάθε πράγμα για εμένα έχει την εξήγηση του, δυστυχώς δεν έτυχε να βρεθώ στο 1ο και στο 2ο Φεστιβάλ Μελιού για να έχω μέτρο σύγκρισης αλλά θα μεταφέρω αυτά που είδα, καθώς και θα προσπαθήσω να αιτιολογήσω τον τίτλο της ανάρτησης.

Θεωρώ άστοχο να συνδέεται μία έκθεση ή έστω ενα φεστιβάλ (όπως θέλετε πείτε το) μελιού με μία εμποροπανήγυρη. Δεν γίνεται στα π.χ. 50 περίπτερα τα 35 να πουλάνε μέλι, τα 9 γλυκά, 1 τυριά ΝΑΙ τυριά !!!! και τα υπόλοιπα 5 να είναι έμποροι και κατασκευαστές. Κάτι προφανώς δεν πάει καλά, κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν έναν ολόκληρο κλάδο. Δεν είμαι αντίθετος στο να πωλείται μέλι ή συναφή προιόντα και μάλιστα θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνεται ένα φεστιβάλ μελιού στη Αθήνα κάθε χρόνο ώστε να παρουσιάζεται ή νέα σοδεια και η ποιότητα του ελληνικού μελιού όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαικό με την υποστήριξη των ΜΜΕ. Να δίνετε η δυνατότητα σε παραγωγούς να ξεφύγουν απο τα στενά πλαίσια της περιφέρειας τους και να μπορέσουν να κάνουν γνωστό το προιόν τους σε ένα ευρύτερο κοινό, ωστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να μπορούν να επιβιώσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σε συζήτηση με κατασκευαστές μελλισοκομικών ειδών άκουσα ότι ήταν κοινή απόφαση να απέχουν. Οι λόγοι πολλοί και κυρίως οικονομικοί. Εφόσον η διοργανώτρια εταιρεία το ήξερε αυτό για ποιό λόγο δεν ενημέρωσε σχετικά με την αλλάγη του στόχου της Έκθεσης ?

 Παραθέτω τον στόχο του Φεστιβάλ απο την ιστοσελίδα του διοργανωτή

Στόχος της 3ης έκθεσης είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Επιπλέον, θα αποτελέσει ιδανικό τόπο για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών, επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Σαν μελισσοκόμος θεωρώ οτι έχασα τον χρόνο και μπήκα σε έξοδα χωρίς λόγο. Δεν θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί ? Αυτό το μπάχαλο και αυτή η υποβάθμιση αυτού του θεσμού μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει χώρα. 
  1. Προσωπικά ήθελα να δω μηχανήματα, σεμινάρια, φορείς πιστοποιήσης και οτιδήποτε άλλο σχετικο με την μελισσοκομία. 
  2. Θα ήθελα αυτη η έκθεση να απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε μελισσοκόμους
  3. Να διαχωριστει η έννοια φεστιβάλ και έκθεσης 
    • Φεστιβάλ και προώθηση μελιού σε ετήσια βάση
    • Έκθεση μελισσικομίας σε ετήσια η διετή βάση αποκλειστικά και μόνο για μελισσοκόμους.
Δεν ξέρω μπορεί να είμαι υπερβολικός ή αιρετικός στις απόψεις μου αλλά πραγματικά έτσι νιώθω και περιμένω τα σχόλια σας.











Σχόλια

  1. kala ta les kai go piga na paro kana ergalio kamia trofi kana farmako kai efiga me 2 litra rakomelo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο η φετινή έκθεση ήταν μια αποτυχία.Που είναι η περίφημη ΟΜΣΕ να παρέμβει σε αυτην την περιπτωση;To μόνο που έχω να πώ είναι οτι του διαβόλου τα συμφέροντα είναι μεγάλα.Ντροπή τους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Βασίλη! Επίσεις να προσθέσω ότι η ημερίδα που παρακολούθησα το Σάββατο το μεσημέρι στο ΣΕΦ ήταν επιεικώς απαράδεκτη.Αντι γιά 12 ξεκίνησε 12:45,τα θέματα ξεπετίωντουσαν για να προλάβουν, οι διαφάνειες περνούσαν αστραπή χωρίς καλά καλά να προλάβουμε να διαβάσουμε και τέλος δεν υπήρχε καμμία πρόβλεψη να μπορεί όλο αυτό το υλικό να φτάσει στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη δεν ηταν εκθεση για παραγωγους αλλα για εν δυναμη πελατες για αγορα μελιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και τα δυο προηγουμενα μια απο τα ιδια.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσαμπα τα εξοδα και ο χρονος μου χαμενος πηγε ........Τι να πω μονον εδω γινονται αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα μπορουσανε να κανουνε και καποιο διαγωνισμο γευσιγνωσιας να καθορισουνε καποιο βραβειο οπως γινεται σε πολλες χωρες της ευρωπης οπου τα ελληνικα μελια σαρωνουν.Συμφωνω με ολα τα παραπανω απλως μια ιδεα ριχνω γιατι απ΄΄οτι ειδα η εκθεση ητανε βαρετη και ητανε για να προωθησουνε οι μεγαλεμποροι μελιου τα προιοντα τους και συχρονως να εμφανιστουνε ως σωτηρες της μελισσοκομιας ενω στην ουσια ειναι οι καταστροφεις της.τετοια θεματα δεν τεθηκανε ουτε οι εισαγωγες μελιου που γινονται πια με βαναυσο τροπο.Δυστυχως οι μελισσοκομοι που ητανε εκει το μονο που τους ενδιεφερε ητανε να πουλησουνε μελια σε υπερβολικες τιμες....βαρετα πολυ βαρετα κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βασιλη εχεις δικιο....
    Οπως ξερεις και τις τρις μερες ειμουν παρον ολες τις ωρες που λειτουργουσε η εκθεση..
    Την παρασκευη και το σαββατο ο περισσοτερος κοσμος ηταν μελισσοκομοι η" και εμποροι απο πολα μερη της Ελλαδας που εψαχναν να δουν νεα προϊοντα ,να βρουν συνεργατες και να δουν νεες τεχνολογιες πανω στη μελισσοκομια και στη μελισσοκομικη τεχνικη......
    Αλλα......τζιφος.....
    Οσο για την κυριακη .....το περιεγραψες ...με ακριβεια.......ΠΑΝΙΓΥΡΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εστειλα ξάδελφό μου προτοξεκινημένο στα μελίσσια μετά απο αρκετή κουβέντα περί της έκθεσις, και τι ώφελος θα αποκομίσει γύρω απο το κλάδο, έχωντας κατά νού μια γενική οικόνα. Μετά απο τηλεφώνημα μου λέει,ρε ξάδελφε σε τι<< γιουσουρούμ>> μ' έστειλες.Διβάζοντας τα σχόλιά σας,κατάλαβα τι θα ειδε ο άνθροπος. Πιστεύω ν΄αλλάξει γνώμη στη πορεία,ασχολούμενος απο κοντά στο κόσμο της μέλισσας << το δικό μας κόσμο με τα Υπέρ,αλλά και τα Κατά του.>> ... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ΄ΟΣΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαλαρωστε λίγο !
    αλλωστε για αυτο το λενε φεστιβαλ και όχι έκθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση."
    πολύ δημοκρατία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε ανώνυμε μάλλον δεν το διάβασες το άρθρο αφιέρωσε λίγο χρόνο να το διαβάσεις. Όσον αφορά για την δημοκρατία, ναι όντως είναι δημοκρατικό διαφορετικά θα είχε αποκλειστεί η δυνατότητα στους ανώνυμους να κάνουν σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις