Ακροβάτες του σεξ οι μέλισσες


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδικασία αναπαραγωγής των μελισσών και ιδιαίτερα εκείνη που ακολουθεί το είδος των μελισσοπαραγωγών μελισσών. Μια τυπική αποικία αυτών των μελισσών περιλαμβάνει μια βασίλισσα, 200 γόνιμα αρσενικά και χιλιάδες στείρες θηλυκές εργάτριες. Η μοναδική αποστολή των αρσενικών της αποικίας είναι να γονιμοποιήσουν τη βασίλισσα.

Οταν έρθει η στιγμή της αναπαραγωγής η βασίλισσα βγαίνει από την αποικία και πετάει στο σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί τα αρσενικά για να την περιμένουν. Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ανακαλύψουν πώς επιλέγουν τα αρσενικά το σημείο της συνεύρεσης ούτε και πώς γνωρίζει η βασίλισσα τον τόπο του…ραντεβού.

Θανατηφόρο ραντεβού

Οταν η βασίλισσα κάνει την εμφάνισή της ξεκινά ένα έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνη και τα αρσενικά που καταλήγει τελικά στο να κάνουν…ακροβατικό σεξ. Παραδείγματος χάριν, το ζευγάρι κάνει σεξ ενώ κρέμεται στον αέρα από την άκρη ενός φύλλου. Η βασίλισσα δεν ζευγαρώνει με ένα από τα αρσενικά αλλά με αρκετά από αυτά. Αμέσως μετά το ζευγάρωμα όσα αρσενικά κατάφεραν να γονιμοποιήσουν τη βασίλισσα χάνουν τις δυνάμεις τους και πέφτουν στο έδαφος όπου μετά από λίγα λεπτά έως λίγες ώρες πεθαίνουν.

Πηγή:tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις