6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Το φεστιβάλ αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα καθώς κάθε μια τέτοια διοργάνωση ενισχύει την εικόνα αυτού του τόσου σημαντικού προϊόντος για την Ελλάδα ανεξάρτητα εάν προέρχεται από ένα μικρό παράγωγο ή από μία επώνυμη εταιρεία. 



Η φετινή εικόνα της έκθεσης ήταν καλή, μιας και δυναμικό παρών έδωσαν οι αντιπρόσωποι - κατασκευαστές μελισσοκομικών μηχανημάτων και εφοδίων. Υπήρχε η δυνατότητα στον μελισσοκόμο να δει από κοντά πολλούς τύπους μηχανημάτων, που οι περισσότεροι από εμάς τα βλέπουμε μόνο στο διαδίκτυο. Υπήρξαν επίσης νέες παρουσιάσεις και καινοτομίες σε κυψέλες και μελισσοκομικά εργαλεία που θα διευκολύνουν αρκετούς μελισσοκόμους. 




Γεγονός πάντως, είναι πως παρά την μεγάλη προσπάθεια των συμμετεχόντων και τα έξοδα τα οποία έκαναν, η οικονομική κρίση δεν τους βοηθά, το αντίθετο μάλιστα. Φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά ήταν εμφανές πως ακόμη και το 1 κιλό μέλι για τους περισσότερους επισκέπτες ήταν απαγορευτικό. Δεν έβλεπες κόσμο να κρατά σακούλες με ψώνια και γενικά παρατήρησα ένα μούδιασμα το οποίο πραγματικά με προβλημάτισε. Να προσθέσω εδώ ότι οι τιμές του μελιού ήταν σε φυσιολογικά και μάλλον χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την έλλειψη παραγωγής που αντιμετωπίζουμε  τα τελευταία 3 με 4 χρόνια. Όμως ακόμα και οι μάλλον χαμηλές τιμές δεν ήταν αρκετές για κινητοποιήσουν τους επισκέπτες. Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα θα βελτιωθούν, γιατί μόνο αυτό έχουμε σαν όπλο την ελπίδα. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και υγεία σε όλο τον κόσμο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις