Οι τροφές ετοιμάστηκαν !!!
Μετά την τελευταία ανάρτηση αποφάσισα φέτος να μην αγοράσω βανίλια έτοιμη αλλά αντίθετα να πάω σε ένα εργαστήριο με τα υλικά μου και κυρίως το μέλι και να τις φτιάξω όπως εγώ θέλω. Το αποτέλεσμα πολύ καλό, βάλαμε και αρκετό μέλι και οι μέλισσες το αποδέχτηκαν πολύ διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη φορά. Στα 400 κιλά ζάχαρης μπήκαν 20 κιλά μέλι.
ti mixanima einai auto pou paragei tin trofi??
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό χειμώνα Βασίλη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Θανάση το ίδιο έυχομαι σε όλους μαζί με δύναμη για να αντέξουμε αυτά που έρχονται. Φίλε ανώνυμε το μηχάνημα αυτό λέγεται βανιλιέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου ευχηθώ και εγώ Βασίλη καλό ξεχειμώνιασμα... δεν μας έδωσες όμως λίγες λεπτομέρειες όσο αφορά την διαδικασία του βρασίματος, μέχρι τη θερμοκρασία βράσατε το υλικό? και πότε έριξες το μέλι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι άλλο νομίζεις πως είναι σημαντικό... πολύ ευχαρίστως να το ακούσουμε!
Ευχαρίστως να σας πώ !!! Η ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι (περίπου 200ml) έβρασαν στους 105C και μετά το πρώτο βράσιμο, το σιρόπι έμεινε για λίγη ώρα ώσπου να ξεφουσκώσει. Στην συνέχεια τοποθετήθηκε το μέλι και άρχισε το δεύτερο βράσιμο μέχρι τους 118C. Μετά απο αυτό η βανίλια ήταν έτοιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορω να εχω περισσοτερες πληροφοριες?
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω
Για ποιό θέμα φίλε Κώστα ?
ΑπάντησηΔιαγραφήγια την βανιλιέρα ειμαι ο ανωνυμος ποιο πανω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚώστα η βανιλιέρα αποτελείται συνήθως από ένα καζάνι όπου βράζει το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια αφού βράσει το σιρόπι, πέφτει σε ένα κύλινδρο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία όπου εκεί ζυμώνεται και με την βοήθεια νερού ψύχεται. Το αποτέλεσμα είναι ενα υλικό σαν την βανίλια (υποβρύχιο) που τρώμε. Τώρα όσον αφορά την διαδικασία με τα υλικά την περιγράφω λίγο πιο πάνω. Έλπίζω να βοήθησα.
ΑπάντησηΔιαγραφή